Novo Savjeti

Jedna od stvari u vašoj kući prenosi koronu kao od šale: Stalno je koristite, a trebali biste obratiti pažnju na ovo!

Mobitel je jedna od najprljavijih stvari koju imamo u kući pa bi u vrijeme širenja korona virusa posebno trebalo obratiti pažnju na njihovu čistoću.

Svjetska zdravrstvena organizacija dala je puno detalja o pravilnom pranju ruku koje je ustvari najbolja zaštita od infekcije, ali ako operete ruke pa uzmete svoj telefon, koji je pun bakterija, tako da ništa niste postigli.

Evo kako da održavate svoj telefon čistim i da budete sigurni da ste s njega ukolonili sve bakterije.

1. Isključite telefon prije nego što počnete sa čišćenjem

2. Apple predlaže da koristite mikrofiber tkaninu koju upotrebljavate za čišćenje naočala. Ukoliko imate Ajfon sedam ili neku od novijih vrsta koja je otpornija na vodu, možete da koristite i toplu vodu sa sapunom, ali izbjegavajte čistiti otvore na telefonu.

3. Apple i Samsung savjetuju da ne koriste proizvode za čišćenje jer oni mogu da ošetet osjetljivost ekrana na dodir. Ali ipak, u vremenima širenja zaraze, kao što je trenutno širenje korona virusa, sigurnost je važnija od blagogo oštećenja ekrana. Ukoliko baš nemate ništa drugo pri ruci, ublažite neko sredstvo za čišćenje vodom te budite nježni kada prelazite njim preko ekrana. Obrišite telefon i masku sa svih strana i pazite da tečnost ne uđe u otvore telefona.

4. Ako se ipak bojite da ćete oštetiti ekran, kupite jeftiniju zaštitu za ekran pa onda obrišite telefon preko zaštite jer nju vrlo lako možete zamijeniti.

5. Ako čistite starije telefone, koristite mekanu mikrofiber krpu i ne upotrebavljajte sredstvo za čišćenje i vodu jer su ovi telefoni puno više osjetljiviji na tečnost.

Oglasi – Advertisement