Zdravlje

Jedna čaša dnevno čini čuda: Ovaj napitak je spas za osobe koje pate od povišenog holesterola, visokog pritiska i viška kilograma!

Jedna čaša ovog prirodnog soka održat će vaše zdravlje na visokoj razini i pomoći u smanjenju rizika od velikog broja bolesti.

Apple Cider vs. Apple Juice - Difference Between Apple Cider and ...

Jabuka, koja se inače u narodu naziva i kraljica voća, prava je riznica zdravih tvari koji pozitivno utiču na naše tijelo, dijetalna vlakna, vitamine C, A, E, B1, B2, B6, beta-karoten, minerale, kalij, kalcij, fosfor, magnezij i željezo.  Zahvaljujući ogromnom postotku ugljikohidrata, posebno fruktoze i glukoze, jabuka opskrbljuje tijelo energijom, sprečava umor i malaksalost, te spriječava gubitak koncentracije.

Sadrži i serotonin, pa je izvrstan za podizanje vašeg raspoloženja.

Ako napravite domaći sok od ovog ukusnog voća, dobit ćete pravu malu infuziju zdravlja bez dodavanja šećera.

Apple Juice - eatwholefoods.co.uk

Zbog  veoma niske kalorijske vrijednosti jabuka je idealni saveznik svima koji žele smršati. Jabučni sok bogat je dijetalnim vlaknima, a dobro je poznato da oni pomažu u reguliranju rada probavnog trakta, ali i potiču rad metabolizma.

Redovnim konzumiranjem normalizirat ćete rad crijeva, a jabuka  je savršeno rješenje za sve koji pate od naduvavanja i plinova. Pored toga, sok od jabuke pomaže tijelu da se riješi nakupljenih toksina i snižava holesterol, ali i krvni pritisak.

Ovaj sok donosi i koristi ljudima koji pate od srčanih problema. Redovna konzumacija ojačat će kardiovaskularni sistem. Osim toga, utiče na anemične ljude. Regulira razinu eritrocita u krvi, kao i razinu hemoglobina i liječi anemiju u kratkom vremenu.

Zbog sadržaja kalcija ovaj će sok pozitivno uticati i na zdravlje vaših kostiju.

Volite li vi da pijete ovaj sok? Da li volite jesti jabuke? Jeste li znali sve ove brojne prednosti od konzumiranja jabuka?

Is Fruit Juice Actually Healthy? | STACK

Oglasi – Advertisement