JEDAN PODATAK JE ŠOKIRAO JAVNOST: Evo šta su po obrazovanju Novak i Jelena Đoković! (FOTO)

0

O Novaku Đokoviću i njegovoj porodici se zna skoro sve što nije ni čudo jer je on jedan od najboljih svjetskih tenisera ikada i postigao je rekorde koje će malo ko moći u budućnosti oboriti. On je postao i predmetom kontroverze nakon što je na Australijen openu koji je prvi Grand slem u godini i njegov najtrofejniji turnir došao nevakcinisan iako je dobio medicinsko izuzeće.

Tada je podignuta neviđena hajka na njega pa je smješten i u imigracijski pritvor a epilog svega je da je deportovan iz Australije. Zbog svog stava o vakcinaciji mu je onemogućeno da igra puno turnira što i te kako utiče na njegovu formu što se moglo vidjeti i u Monte Karlu na mastersu gdje je ispao već u prvom kolu.

Kada je u pitanju njegovo obrazovanje malo ko zna koju je školu završio i on a i njegova supruga Jelena. Novak je od malih nogu imao samo jednu želju a to je bilo da igra tenis i na tome je uz pomoć roditelja vrijedno radio cijeli život pa je škola pala u drugi plan. Osnovnu školu je završio u naselju Banjica u Beogradu a pohađao je nakon nje sportsku gimnaziju.

Naravno zbog turnira je često izostajao pa je polagao ispite vanredno. Tada je i upoznao Jelenu koja je  trenirala atletiku i također pohađala sportsku gimnaziju. Nakon nje je upisala jedan od najboljih iatlijanskih privatnih fakulteta gdje je završila poslovnu administraciju a poslije je  radila i master. 2011. godne je odbranila i doktorat na Internacionalnom univerzitetu u Monte Karlu gdje im je i adresa stanovanja. Upravo zahvaljujući svom znanju i diplomama koje je stekla Jelena danas upravlja dobortvornom fondacijom Novak Đoković koju su zajedno sonovali.