JAŠAR AHMEDOVSKI SE NABILDAO, A TEK DA MU VIDITE ŽENU: Bili su 20 godina u vezi, A ONDA SE VENČALI (FOTO)

0

Na našim prostorima je bilo mnogo slavnih pjevača i bendova, ali malo ko se održao na vrhu popularnosti kao narodnjački pjevači. Posebnu slavu je uvijek uživao narodnjak iz Makedonije po imenu Jašar Ahmedovski. Ovaj pjevač je već godinama na sceni i nikako ne prestaje biti atrakcija za ljubitelje ove muzike.

Jašar je svoju karijeru počeo u Jugoslaviji i to u jugoslovenskoj republici gdje je narod posebno naklonjen narodnjacima, a to je Bosna i Hercegovina. Započeo je karijeru u Sarajevu i pjevao za dupli honorar po krcatim restoranima. Čuli su ga mnogi velikani narodne muzike poput Šabana Šaulića i Harisa Džinovića. Ubrzo je počeo da živi zajedno sa Šabanom i Mirkom Kodićem, a njegov talenat je postao toliko zapažen i van Bosne i Makedonije, pa je postao dio narodnjačke elite gdje je i dan danas. Ono što ga odlikuje je što nikad nije bio bahat i pravio skandale kao mnoge kolege.

Velika tragedija mu je bila gubitak brata Ipčeta koji je imao jako uspješnu karijeru koja je tek započinjala. Jašar tu smrt nije još prebolio i smatra da je Ipče bio daleko kvalitetniji pjevač kad su u pitanju vokalne sposobnosti za taj stil muzike i vjeruje da bi njegov brat daleko dogurao.

Ono što su mnogi primjetili na već starijem Jašaru je to da se u zadnje vrijeme nabildao i izgleda odlično i zdravo za svoje godine. Njegova supruga s kojom je od mladih dana isto izgleda mladoliko i dobro za svoje godine što će reći da se Ahmedovski dobro čuva.