IZNENADIĆE VAS KADA ZASTAREVAJU RAČUNI U SRBIJI! Ovo je pravilo koje važi za sve usluge – struju, vodu, telefone, parking!

0

Život na našim prostorima je danas ekonomski težak i neizvodiv za većinu stanovništva, ali mnogi to zanemaruju i svakako žele da naplate što je više moguće. Ljudima se ne nude perspektivni poslovi, niko ne cijeni mlade snage i umove i svi su korumpirani i time vode južnoslavenske države u propast.

Nažalost, zbog ovih i mnogih drugih faktora nam je teško danas pregurati svakodnevne muke, a jedna od tih je i plaćanje računa za komunalije i usluge fiksne i mobilne telefonije. Tu postoji mnogo zamršenosti i ljudi ne znaju kako da se nose sa dugovima koji su na ovim prostorima neminovni. Teško je priuštiti plaćanje svih računa uredno kao i kiriju za stan, hranu, odjeću i ostale potrepštine, pa nije ni čudo što postoji toliko dugova. Danas vam otkrivamo jednu zgodnu činjenicu ako ste u Srbiji, a to je da se dug računa kao zastarjeo ako je prošlo dvanaest mjeseci.

Ako vas onda pružatelj usluga pokuša sudski ganjati za naplatu tog duga, važno je da se pozovete na zastarjelost duga jer to uvijek važi i daje vam dobre šanse u tom sporu. Jako je poželjno i čuvati sve račune koje dobijete za komunalije i usluge fiksne i mobilne telefonije u tom slučaju.

Postoji mnogo načina na koji će vas pokušati prevariti i natjerati vas da platite te račune i dugove, ali je činjenica da se uvijek možete i trebate pozvati na zastarjelost duga oko kojeg se vodi cijeli spor i sudski proces. Ukoliko vas interesuje još pojedinosti o ovome, kliknite ovdje.