Novo

Izliječila sam hemeroide jer sam koristila ovu mast: Od davnina je lijek za mnoge bolesti, pravo čudo prirode!

Ova biljka je jedna od najvrijednijih ljekovitih biljaka, a u zimskom periodu je aktuelna jer uspješno suzbija prehladu.

Drugo svojstvo koje su iskusile mnoge žene, jeste da je ova biljka koja se zove hajdučka trava, odličan saveznik u borbi protiv gotovo svih ženskih oboljenja.

Ima jaku dugu historiju korištenja u domaćoj medicini, posebno za rane, ogrebotine i posjekotine.

Primarne prednosti čaja od hajdučke trave leže u njegovoj sposobnosti da “otjera” i spriječi prehladu da se u potpunosti razvije, a u tom svojstvu rabila se stoljećima.

U narodnoj medicini, ova biljka ima velikog značaja u liječenju ženskih bolesti, kao što su neredovne menstruacije, nepredvidivi valunzi i druge tegobe koje prate menopauzu, ali i upala jajnika, mioma te drugih bolesti maternice, uključujući i najteža oboljenja.

Hajdučka trava, ima blagotvorno dejstvo i kod različitih krvarenja, i to poput onih u crijevima, želucu, hemeroida, krvarenje nosa, krvavog ispljuvka, a veoma je efikasna i kod angine pektoris, reume i reumatskih bolova,bolesti slezene, jetre, gušterače i kod žutice.

Mast protiv hemeroida:
Potrebno je da iste količine hajdučke trave i muške bokvice, odnosno muškog trupca, oko 50 grama svake biljke, pomiješajte sa 0,5 kg svinjske masti, te tako lagano prokuhajte desetak minuta.

Takvu smjesu ostavite preko noći, a ujutro smjesu još jednom zagrijte, zatim procijedite i onda prelijte u teglice. Mast je potrebno da čuvate na mračnom mjestu.

Hajdučku travu možete koristiti i kao čaj a priprema se na jednostavan način. Prije pripravka, potrebno je da uberete madu biljku koja je procvala i bilo bi idealno osušiti je prije upotrebe. Prokuhajte vodu za jednu šolju, a u šolju ubacite jedan cvijet hajdučke trave, prelijte prokuhalom vodom, pustite da odstoji i pijte bez šećera.

Oglasi – Advertisement