Novo

Izbodena je: Glavni doktor sa VMA se uključio u program RTS-a, nešto prije 7 sati saopštio crne vijesti

Kako smo i mi svi navikli svaki dan se saznaju samo ružne vijesti, a ova vijest dolazi iz glavnog grada Srbije, Beograda.

Svima je poznato da je kod nas crna hronika neizbježna i tako je i sa ovom viješću.
Kako se saznaje ovoga jutra glavni doktor sa VMA Darko Mirković se pridružio Jutarnjem programu, u kojem je imao neke jako važne vijesti koje je morao da saopšti svima.
Sinoć kasno u Beogradu došle su vijesti kako navodi RTS da je jedna žena izbodena od strane svog supruga.


Žena je odmah dovezena na VMA i to oko deset sati navečer, koja ja imala teške povrede lica i gornjih dijelova prsa.
Kako su pričali svjedoci ovaj nemili događaj je bio jedno veoma bolno uskustvo za gledati, jer je njeno lice bilo potpuno u posjekotinama.
Glavni dežurni kirurg na VMA, Darko Mirkocić je rekao za RTS da je ovdje bila riječ o nasilju u porodici.


Osim ovoga sve ostale okolnosti vezane za ovaj događaj su nepoznate, ali se nadamo da ćemo u proteklih nekoliko dana imati neke pozitivnije i ljepše vijesti.
Nasilje u porodici se smatra veliki problemom u svijetu, i to je ponašanje kada jedan član porodice tjelesno ili duševno ugrožava druge članove porodice.

Ovakav vid nasilja se često odnosi na sukobe između supruga i supruge.
Nažalost nasilje u porodici je zastupljeno svuda u svijetu i u svim kulturama, a oba pola mogu biti počinitelji nasilja u porodici.
Naravno nikome ne želimo da doživi nešto ovako i nadamo se da će u svijetu se smanjiti broj žrtava koji su morali trpiti nasilje u porodici.

Oglasi – Advertisement