Novo

Italija: Svećenik prenosio misu uživo: slučajno upalio filtere i postao hit!

Nakon izbijanja globalne pandemije korona virusa društveni život je polako ali sigurno pao u skroz drugi plan, ali svoje su aktivnosti mnogi koji su to mogli nastavili uz pomoć prijenosa uživo na bilo kojoj od društvenih mreža.

Brojni muzičari zasvirali su tako za svoje fanove, a koncept emitovanja uživo odlučio je iskušati i jedan talijanski svećenik koji je želio da prenosi misu. Međutim, ovaj je svećenik  slučajno upalio filtere koji su bili dostupni i društvenoj mreži fejsbuk i instagram, a dok se on odmaknuo od kamere i počeo moliti, nekoliko filtera promijenilo se na njegovom licu.

Istog trenutka kada je snimka obljavljena postala je apsolutni hit na internetu, a veliki broj ljudi se zahvalio svećeniku na tome što ih je dobro nasmijao u ovim ionako teškim trenucima.

Na linku ispod možete pogledati o čemu je riječ:

Bilo kako bilo, ovaj svećenik je imao jako dobru namjeru. U ovim trenucima nam je jedino i ostala molitva, mada je i u našim rukama velika odgovornost. Kako bi spriječili pandemiju i kako bi se ovo što prije završilo, poštujte pravila i mjere.

Evropa je trenutno žarište pandemije, a najgora situacija je u Italiji i Španiji. Što se tiče našeg regiona, najkritičnije je u Sloveniji. U ovom trenutku ima preko 300 hiljada zaraženih i taj broj se svakim satom sve više povećava i povećava.

Perite ruke toplom vodom najmanje 20 sekundi, nosite maske i rukavice, nemojte napuštati kuće ako ne morate. Najbolji “lijek” je izolacija kojom jedino možemo pobijediti korona virus.

Oglasi – Advertisement