Savjeti

Imate li suhu kosu? Ove dvije prirodne maske će riješiti vaš problem!

Suha kosa je većinom problem žena koje imaju tanju kosu, mada se i one sa gustom susreću sa ovim problemom.

Pegla za kosu, fen, mnogi proizvodi i preparati za kosu, maske koje ne odgovaraju, sve to dovodi do oštećenja vaše kose.

Osim što izgleda, oštećeno, nezdravo suha kosa čak može dovesti i do peruti. To su veliki razlozi što biste se trebali pobrinuti za pravilnu njegu suhe kose.

Kosa postaje suha kada vlas kose ne apsorbira i ne zadržava dovoljno vlage, a to dovodi do lomljive kose, posebno dok se češljamo, bilo da je mokra ili suha.

Konzumiranjem zdrave hrane i pravilnom njegom vaše kose možete spriječiti dodatno isušivanje kose.

Namirnice koje su bogate omega 3 masnim kiselinama i proteinima poboljšavalju izgled kose te pomažu da kosa sakrži kalcij i željezo koji su prvi i ključni za zdravlje i rast kose.

Mi za vas danas donosimo dvije maske za kosu kojim ćete spriječiti suhoću kose.

– Maska od Aloe Vere
Potrebno je da pomiješate pola šoljice aloe vera glea, dvije kašikice ricinisovog ulja i jednu kašikicu bosiljka u prahu.
Ovu smjesu nanesite na vlasište i kosu te pokrijte plastičnom vrećicom i ostavite da djeluje na kosi preko noći. U jutarnjim satima kosu operite blagim šamponom. Ovaj postupak ponovite nekoliko puta i promjene ćete primjetiti nakon mjesec dana.

– Maska za kosu od ocata
Pola šoljice jabukovog octa pomiješajte sa šoljicom vode i koristite nakon pranja kose. Pustite da to odstoji na kosi do deset minuta, a onda dobro isperite.
Preporučljivo je ovu masku koristiti samo jednom sedmično. Ocat će kosu učiniti sjajnijom i jačom, a ovo mnogi koriste i kao zamjenu za regenerator.

Oglasi – Advertisement