IMATE JE MOŽDA U DVORIŠTU, A NE ZNATE Košta 8000 evra i pravo je bogastvo za mozak i telo

0

Danas Vam donosimo zanimljivost koja bi Vam mogla promijeniti život. Naime, iako dolazi jesen i hladniji dani, sada ćete manje vremena provoditi u svom dvorištu i bašti. Ali Vam mi preporučujemo da u ovih par narednih dana provjerite da li se ova  biljka nalazi u Vašem dvorištu.

Ako se nalazi, obavezno pročitajte nastavak kako biste se uvjerili za šta je ova biljka dobra. Naime, riječ je o bijelom tartufu ili, u narodu poznatije, kao kuhinjski dijamant. Vrijednost ove vrste pečurke na našim tržištima se kreće od 2 hiljade pa do 8 hiljada eura, te ako je imate, možete se vrlo lako obogatiti! Na našim prostorima se mogu pronaći ovi takozvani bijeli dijamanti, te na oko 250 lokacija zasigurno možemo da ih pronađemo. Iako skoro niko ne želi da priča o ovome, mi Vam sa sigurnošću donosimo ove vijesti, koje su proizašle iz raznih stručnih i istraživačkih radova.

U Srbiji je ovaj posao počeo sa radom, te zbog toga mnogi šute kako bi smanjili konkurenciju. Stanište koje je pogodno za bijele tartufe jeste divljina, a ono što je specifično jeste da se ovi tartufi nikako ne preporučuju i ne mogu uzgajati vještačkim putem. Imaju posebne uslove koji se trebaju ispuniti kako bi se mogle uzgajati na adekvatan način. Imaju u sebi posebnu aromu upravo zbog tih uslova, a gode joj kiša i zemlja koja je netaknuta.

Pored toga, dosta utiču na obnavljanje sive moždane ćelije što je svakako za svaku preporuku. U Americi vrijednost ovih tartufa je još veća, a srednje veličine hamburger koji u sebi sadrži i njih košta čak 5 hiljada dolara. Također, u Americi se mogu pronaći i čokolade koje su čposute bijelim tartufima, a one koštaju 6 hiljada dolara.

Preporučujemo