Jill Dodd, američka modna dizajnerica, zakoračila je u 59. godinu života, a u mladosti je bila željeni model te je plijenila pažnju mnogih muškaraca. Živjela je u raskoši, s obilnim bogatstvom i često je posjećivala društvo imućnih dok je putovala. Tokom okupljanja u Monaku ranih 1980-ih, susrela je Adnana Khashoggija, bogatog šeika koji je bio notorno poznat kao trgovac oružjem, a tu započinje priča koja je za kratko vrijeme postala svjetski poznata.

Unatoč dvadesetogodišnjoj razlici u godinama, bilo je očigledno duboko zaljubljena u njega. S druge strane, on je bio dobro upućen u umijeće zavođenja, ali to nije bilo previše izazovno budući da je ona tada bila još vrlo mlada. Iako neko vrijeme nije željela razgovarati sa medijima, nakon duljeg trajanja šutnje, konačno je progovorila o svojoj prošlosti. Otkrila je da ju je tijekom sastanka prestrašio tako što se porezao, a zatim vlastitom krvlju napisao “Volim te” na njenoj ruci.

Unatoč tome što je bila zatečena, smatrala je da je to simpatično i odvažno, te je odmah podlegla njegovom šarmu. Vrijedno je napomenuti da je u tom razdoblju već imao zakonitu ženu koja mu je rodila petero djece. Međutim, u skladu sa šerijatskim pravom, dopušteno mu je imati dodatnih jedanaest žena, a Jill je postala jedna od njih.

Uprkos tome što je bila svjesna njegovog bračnog statusa, nije mogla odoljeti njegovim upornim nastojanjima da joj se udvara, što je uključivalo otmjene izlete na egzotične lokacije, raskošne darove i nepodijeljenu pažnju. Bez puno razmišljanja pristala je postati jedna od njegovih žena i tada je čak predložio i petogodišnji ugovor, u kojem je naveo svoje vlasništvo i njenu obvezu da mu služi kada god on to poželi. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, njena zavist prema drugim ženama je rasla, te je na kraju odlučila otići, ne želeći više tako živjeti.

Preporučujemo