Ima 4 dece i 34 godine MLAĐU ŽENU: Evo kao danas živi ŽELJKO BEBEK i kako mu žena i deca izgledaju (FOTO)

0

Mnogo je slavnih muzičara ostavilo svoj trag na zabavnoj, narodnoj i alternativnoj muzici bivše Jugoslavije, ali malo ko je imao popularnost kao bosanskohercegovačka grupa Bijelo Dugme. Predvodio je gitarista Goran Bregović zajedno sa mnoštvom vrhunskih muzičara od kojih je najveći trag na poziciji vokalnog soliste ostavio pjevač Željko Bebek.

Rođen u Sarajevu, Bebek je sin Katarine i Zvonimira i vjeruje da je talenat za pjevanje pokupio upravo od svoje majke za koju tvrdi da je imala divan glas i vokalne sposobnosti. Vremenom je upoznao Bregovića i ekipu i formirali su bend u kojem je on bio najstariji član i isticao se. Svi ga znaju po čupavoj afro frizuri i brkovima, a neko vrijeme se furao na novi val i obrijao brkove te promjenio imidž kao i ostatak benda. Grupu je napustio zbog pretjerano političkih tekstova i provokacija tadašnjih vlasti od strane Bregovića i upustio se u uspješnu solo karijeru.

Danas ima sedamdeset i pet godina i snima novu muziku te ponekad nastupi i sa svojim bivšim bendom. Imao je tri braka – sa bivšim ženama Sandrom i Spomenkom ima po jednu kćerku, a dvadeset godina je u braku sa trenutnom suprugom Ružicom s kojom ima dvoje djece i divnu porodicu.

Mnogi obraćaju pažnju na činjenicu da je Bebekova trenutna supruga Ružica znatno mlađa od njega – čak trideset i četiri godine. To ih očito nije sputalo i imaju divan zajednički život, a Bebek za svoje godine i nekadašnji rokerski način života izgleda jako zdravo, veselo i zvuči i dalje dobro. Šta vi mislite o ovome?