Showbizz

Ilda Šaulić sinoć izašla na binu i uzela papir, na njemu Šabanovo ime: Kad je pročitala počela je plakati, cijela sala zanijemila, evo šta je pisalo!

U novoj 2020. godini je ponovo bio prisutan MAC, i bio je poseban zbog toga što je na njemu se pojavila Ilda Šaulić koja je svojim nastupom omekšala sve koji su se nalazili u Areni.


Naime, Ilda je na MAC-u bila dobitnica nagrade koju je njen pokojni otac posthumno dobio.
Nakon toga, ona je u njegovo ime pročitala pismo u kojem mu se obratila, a nakon toga i zapjevala jedan od njegovih najvećih hitova Žal.
“Hvala najljepše… Moj otac, naš otac Šaban Šaulić volio je i živio za četiri stvari – porodicu, pecanje, druženje i muziku. Što se muzike tiče, presrećni smo što postoje ovakve manifestacije i neizmjerno smo zahvalni svima onima koji su odlučni i poštuju, da očuvaju njegovo ime i djelo. Dok u njegovo ime primamo ovu nagradu mi, njegova porodica, željeli bismo da mu se obratimo”, rekla je Ilda.


“Ostavio si nam srca ispunjena tugom, ali ponosna. Želim da vjerujem da si se tamo gdje jesi odmorio, i da nas čuvaš. Za nas ti nikada nisi otišao, i nikad nećeš otići. I zato ti obećavam da ćemo te kao i uvijek neizmjerno voljeti i učiniti ponosnim”, rekla je pjevačica sa drhtavim glasom, a onda je i zapjevala.

Ovim činom ona je pokazala svoju ljubav prema ocu, a i također cijela Arena je ostala bez teksta i bila je dirnuta riječima koje je Ilda posvetila svom ocu.
Nakon toga zajedno sa njom svih petnaest hiljada ljudi su u glas pjevali Žal u čast i sjećanje na pokojnog legendarnog pjevača Šabana.

Oglasi – Advertisement