HALJINA ZBOG KOJE JE CEO SVET GLEDAO U PRINCEZU DAJANU BILA JE NJENA OSVETA: Kad ju je obukla, svima su PALE VILICE, a ovo je POZADINA SVEGA!

0

Jučer se navršilo 25 godina od pogibije najomiljenije princeze na svijetu ledi Dajane koja je život izgubila u stravičnoj nesreći koja se dogodila u Parizu. Sa njom u društvu je bio i njen tadašnji partner Dodi al Fajed i mnogi smatraju da se sve desilo pod sumnjivim okolnostima te da je kraljevska porodica u svemu imala umiješane i svoje prste.

Pokojnu princezu su mnogi modni znalci i kritičari smatrali jednom od najbolje obučenih žena ikad a jedan komad odjeće  koji je ponijela se i  danas ističe među ostalima. Radi se o, kako je poslije nazvana, osvetničkoj haljini koju je Dajana obukla nakon što je princ Čarls javno priznao da je prevario. Ovu haljinu koja prati liniju tijela i ima veliki izrez te otvorena leđa je za Dajanu tri godine ranije kreirala modna dizajnerka Kristina Sambolijan ali je tada lejdi Di smatrala da je previše smjela i zavodnička za nju.

Međutim ona se ove haljine sjetila nakon što je bila ponižena od strane svog supruga princa Čarlsa koji je javno obznanio da ima ljubavnicu i nazvala je kreatorku i tražila je od nje da joj pošalje haljinu koju je obukla za dobrotvornu priredbu koja je održana 1994. godine u galeriji Serpentajn u Londonu.

Ona je svojim stajlingom i držanjem tada poručila cijelom svijetu da je njen muž nije dotukao svojim priznanjem prevare i da je i dalje moćna žena. Nakon Dajanine pogibije ova haljina je prodata na aukciji a kupio je kolekcionar iz Škotske Grejem Mekenzi a sav novac je doniran organizacijama za brigu o djeci koje je i sama princetza za života podržavala.