GUTOVIĆ TRAŽIO DA SE IZBACI PANTIĆEV LIK IZ TESNE KOŽE! Prošlo je GODINU DANA od smrti legendarnog glumca: Još tugujemo za LANETOM!

0

Prije tačno godinu dana nas je napustio jedan od velikana srskog glumišta Milan Gutović Lane koji će zauvijek ostati upamćen po svojim ulogama kojih je bilo jako mnogo ali se nekako uz njegovo ime najviše vezuje lik Šojića kojeg je maestralno odglumio.

Lane je preminuo zbog upale pluća iako je bio negativan na koronu a ljekari su pretpostavljali da je njegovo teško zdravstveno stanje ipak posljedica preležanog kovida koji nije liječio. Gutović je u svim projektima na kojima je radio ostavio svoj lični pečat a to se posebno odnosi na seriju filmova Tesna koža i Bela lađa a postoji i mnogo nepoznatih detalja koji us vezani za Tesnu kožu 5 koja nikada nije ni prikazana.

Lane je kao i u prethodnim nastavcima trebao da igra Srećka Šojića a on je tada dao prijedlog da se jedan vrlo važan lik potpuno ukloni iz serije. Radilo se o liku Dimitrija Pantića kojeg je glumio Nikola Simić a nakon njega je ulogu peuzeo Petar Kralj a obojica su u međuvremenu bila preminula.

Gutovć je tada u jednom intervjuu rekao da je producentima predložio da ubace neki novi lik koji će imati karakteristike Pantića ali pod drugim imenom. Milan je kada je u pitanju njegov privatni život imao dva braka u kojima je dobio četvero djece a nikada detalje nije iznosio u javnost. Bio je osobenjak koji je najviše volio samoću i prirodu i pred kraj života je puno vremena provodio u svojoj vikendici koja se nalazila na zabačenom mjestu i koja skoro da nije imala uslove za normalan život ali je on tamo uživao.