“GRIP I VIRUS VAM NEĆE MOĆI NIŠTA”, DR VOJA OBJAVIO SPISAK 5 NAJZDRAVIJIH ZIMSKIH SALATA: Jedite ovo i sačuvajte imunitet i zdravlje!

0

U današnjem članku govorimo o čuvanju zdravlja, koje je itekako bitno u zimskom periodu kada su osobe podložne raznim bolestima i virozama. Doktori i nutricionisti nagovještavaju da je najbolje da se uzima kvalitetna hrana tokom zimskih dana i to pogotovo svježe voće i povrće ako ste u mogućnosti. Danas vam donosimo savjete od Vojislava Perišića.

Rekao je neke stvari o prehladi koja je zastupljena u ovom periodu, i rekao je da je najbolji lijek za nju pileća supa. Nakon ovoga salata broj 2, koja je itekako dobra za imunitet i koja vas čuva jeste bijela rotkva. Bogata je vitaminima C, antioksidansina, čisti organizam i preporučuje se da se konzumira 100 grama na dnevnoj bazi.

Pored toga je celer sjajan, a ono što je zanimljivo je to da se daje i bebama nakon 5 mjeseci starosti. I na kraju, bomba vitmaina C je svakako praziluk. On je u kombinaciji sa paradajzom najbolji antioksidans za tijelo.

Preporučujemo