GLEDALI SMO JE U OMILJENOM DOMAĆEM FILMU, A NISMO IMALI POJMA DA JE ĆERKA MIKIJA MANOJLOVIĆA: Upoznajte Čarnu! FOTO

0

Glumac Miki Manojlović poznat je po svojim mnogobrojnim ulogama, filmovima i serijama u kojim se pojavljivao. Pored svoje slave, mnoge zanima njegov život koji on čuva od privatnosti, a u prvom planu nalazi se porodica. Njegova kćerka Čarna Manojlović posebno zanima sve medije i novinare, pa se često nalazi na svim naslovnim stranama.

Njen glavni epitet je, naravno, ‘kćerka poznatog glumca Mikija Manojlovića’, ali se nakon dugo godina ipak izborila da je ljudi pamte po  nečemu drugom. Izborila se za to da vrati svoj identitet, te se uspjela i bez svog slavnog oca ostvariti u privatnom i poslovnom aspektu. Čarna je rođena 1979. godine, te je od tada meta svih medija i novinara. Krenula je putem svog oca, te je 2003. godine diplomirala filmsku režiju u Beogradu na Akademiji umjetnosti.

Toliko je bila izvrsna i super na studijama, da je ostala tu ali sada kao stalni zaposlenik. Ona se nalazila iza kamera brojnih filmova kao jedan od glavnih režisera, te je dosta filmova ona potpisala. Mnogobrojni dokumentarci o ljudskim pravima, o nasilju nad ženama i djecom, radila je upravo ona sa brojnim svojim kolegama. Za neke od svojih dokumentaraca, dobila je brojne nagrade kako na našim prostorima tako i u inostranstvu.

Svom ocu je također posvetila jedan dokumentarni film, a njegovo ime je ‘’Miki Manojlović: filmska ostvarenja’’. Miki Manojlović je u braku sa Tamarom Vučković s kojom je dobio sina Ivana, a kćerka Čarna je dobila dva sina i tako je Miki dobio ulogu djeda. Pojavila se 1992. godine u filmu Tango Argentino zajedno sa svojim ocem, gdje mu u filmu glumi kćerku.