Fizički zlostavljao djevojčicu od 10 godina: Čitav svijet je zgrožen zbog riječi njegovih roditelja!

0

Porodica osumnjičenog zlostavljača Teofila Kontrerasa (86) za kojeg se sumnjiči da je napastvovao desetogodišnju djevojčicu koju je svojevremeno čuvao – ga je branila ističući da mu djevojčica nije u krvnom srodstvu, bez obzira na pedofiliju.

Njegova porodica je zatražila da bude pušten iz pritvora uz kauciju.

Kontreras se pojavio na suđenju zbog tvrdnji da je slao poruke djevojčici, tražeći od nje go**šave fotografije, dok je njegovo uznemiravanje trajalo čak 2 godine.

Žrtva je rekla detektivima da ju je Kontreras više puta maltretirao dok je bila u posjetu u njegovoj kući, gdje je on navodno brinuo o njoj.

Roditelji djevojčice su bili zgroženi kada su vidjeli poruke u njezinom telefonu, nakon čega ih je Teofil molio za oproštaj govoreći da se to više neće ponoviti.

Uhapšen je u januaru te je optužen po pet tačaka teškog se**ualnog uznemiravanja dijeteta.

Jedan od članova je zamolio sud da Teofil bude pušten uz kauciju i da mu djevojčica nije u krvnom srodstvu, za šta je tvrdio da umanjuje Teofilovo krivično djelo.

Uprkos svim argumentima i utvrđivanju činjenica, Kontreras je oslobođen pritvora uz kauciju, ali ne smije se udaljavati od kuće niti da posjeduje oružje.

Preporučujemo