Fenomenalna RAFAELO torta koja će vas ODUŠEVITI!: Za nju kažu da je KRALJICA među tortama – Ne treba vam dugo vremena! (R/VIDEO)

0

Dosadi vam i višesatno pripremanje slatkiša, umjesto da samo jednostavno napravite brzu torticu u kojoj ćete uživati zajedno sa članovima porodice tokom vašeg odmora. A i, višesatno pripremanje jela bi bila zamka pa čak i za one najozbiljnije domaćice.

Do sada još niko nije mogao odoliti ukusu rafaelo kuglicama, oni su zastupljeni i u savršenom domaćem desertu! Uvijek bi se mučili oko pravljenja korice za tortu, da li će ispasti savršena ili ne.. Naime, danas vam donosimo jednostavno riješenje! – RAFAELO TORTA!

Ono što vam je od sastojaka potrebno su:

400 grama kisele pavlake⁣
500 mililitara slatke pavlake ⁣
150 grama šećera u prahu⁣
200 grama mljevenog keksa⁣
200 grama kokosovog brašna⁣
100 grama bijele čokolade⁣
200 grama keksa⁣

U njoj ćete jednostavno UŽIVATI! A pored toga, priprema ovog odličnog izbora će vam biti jednostavna, baš zato što se ova tortica NE PEČE!

Kako se priprema?:

Za ovu tortu se treba dobro umutiti slatka pavlaka, a zatim dodati kisela pavlaka kao i šećer u prahu, pa onda sve zajedno dobro sjediniti. Dobivenu smjesu treba podijeliti u dva djela. U jednu polovinu ćete dodati mljeveni keks, a onda ćete rastopiti bijelu čokoladu, pa je zajedno sa kokosovim brašnom dodati u drugu polovinu smjese. U pleh možete poredati keks (koji ćete prethodno umočiti u malo mlijeka samo kako bi se kasnije lakše sjekao), a zatim ćete prvo staviti fil sa keksom, potom ćete i fil sa kokosom. Tortu trebate staviti u frižider na nekoliko sati kako bi sve bilo perfektno!

Ovdje možete pogledati kako to izgleda priprema savršene rafaelo torte:

Prijatno!

Preporučujemo