Evropa i celi svet ŽESTOKO NAPADAJU Srbiju i Srpsku! Istina ih ne zanima, usvajanjem rezolucije poslali JASNU PORUKU Bošnjacima…(FOTO)

0

Mi se i u nastavku današnjeg članaka bavimo malo sa domaćim političkim temama, a svakako da je u fokusu u poslednjih 10 dana jeste bilo usvajanje rezolucije, kojim se proglasio genocid u Srebrenici, a sve se desilo u crnogorskom parlamentu. Srbija je itekako se razljutila povodom ove odluke, a Aleksandar Vučić je izjavio da ovo nije očekivao od bratske države, bar na papiru. 

On je rekao da put Srbije prema Evropskoj Uniji i Evropskim integracijama definitivno ništa neće zzaustaviti. Međutim, nije samo tu problem u Crnoj Gori nego i u još nekim Evropksim državama koje nikako ne žele dobro Srbiji, ali i Republici Srspkoj. Ko želi unitarnu BiH ne želi isto tako niti Republiku Srpsku, ovo su reči koje je rano jutros uputio Anđelko Kozomara poznati politolog iz Banja Luke. 

Kozomara je također naveo da je Dejtonski sporazum donesen da dovede do primirja tako što je konstutivnost svih naroda stavi ona prvo mesto. Ovo je samo jedan od pritisaka da se Bosna i hercegovina centralizuje, a u tome naajviše prednjače Engleska i Amerika, ali sama Nemačka.

Njihov pritisak da se prizna genocid u Srebrenici je također veliki pritisak na Srbiju i na Republiku Srpsku, samo je pitanje koliko će te pritiske da izdrže predsednici države, ali i samog entiteta. Više o ovoj temi pročitajte ovde.

Preporučujemo