EVO ZAŠTO SE UBILA DOKTORKA BRANKA POSLE CARSKOG REZA: Kolege iz bolnice SRBIJA otkrile kakav LINČ je trpela mesecima!

0

 Prije dva dana je mnoge potresla vijest o samoubistvu koje je počinila dokotrica Branka Pekić Semiz koja je radila u bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu. Kako prenose mediji ona je nakon što je izvela uspješnu operaciju carskog reza odlučila da sebi oduzme život na svom radnom mjestu a njene kolege ističu da je razlog sajber nasilje koje je trpjela zadnjih nekoliko sedmica.

Kako oni kažu doktorica je trpila veliki pritisak preko društvenih mreža i to nije mogla da podnese jer niko nije stao u njenu odbranu. Milan Gluhović koji je radio sa doktorkom Brankom je na svom profilu napisao i status posvećen njoj u kojem je rekao kako njeno dostojanstvo i njen čvrst karakter nisu mogli da podnesu brutalni linč kojem je bila izložena i ni pravni ali ni zdravstveni sistem nije učinio apsolutno ništa da je zaštiti i ona nije mogla da se odbranui od optužbi.

Da je doktorica bila žrtva sajber nasilja potvrdila je i njena prijateljica Milica Ristović Krstić koja je na mjestu ambasadora BiH u Grčkoj i koja je navela da se sajber nasilje može desiti svima i da postoje osobe koje ne znaju  kako da se nose sa tim. Ona je navela i da je doktorica Branka svoj posao obavljala najbolje što je znala a ako je pogriješila onda se pravda trebala tražiti na sudu a ne na društvenim mrežama.

Kako pričaju oni koji su bili bliski sa doktorkom prije nekoliko sedmica je majka dječaka koji je preminuo prije godinu dana počela na društvenim mrežama da objavljuje statuse u kojima za smrt svog sina krivi doktora ali ime nije objavila. Samo je napisala kako ima potpunu dokumentaciju i pisane dokaze i kako se obraćala i nadležnim ali niko ništa nije poduzeo.