EVO ZAŠTO KLIČKOVA ŽENA I DECA NE ŽIVE U UKRAJINI: Imaju Američko državljanstvo, studiraju u inostranstvu, a kući ne dolaze!

0

Od početka rata u Ukrajini svi zapadni mediji o predsjedniku ove države Volodomiru Zelenskom kao i o gradonačelniku Kijeva poznatom nekadašnjem bokseru Vitaliju Kličku pišu samo u superlativima i podigli su ih na nivo super heroja. Od momenta kada je Kličko obukao uniformu i na svom Instagramu objavio kako ide u rat mnogi ga slave mada ima i onih koji sumnjaju da je to samo propaganda i da on neće ni vidjeti prve borbene linije na kojima ginu obični ljudi.

O njemu pišu skoro svi mediji ali se njegova porodica jako rijetko spominje iako je poznato da je oženjen suprugom Natali i da imaju troje djece. Kličko koji ima 50 godina je posljednjih osam gradonačelnik glavnog grada Kijeva ali njegova žena i djeca žive u Njemačkoj i jako rijetko se viđaju svega nekoliko puta godišnje. Vrlo često su ga novinari prije ovog rata pitali da li su se razveli a on  je odgovarao kako će obavijestiti javnost ako se to desi.

Natali pokušava u Njemačkoj da napravi muzičku karijeru a njemu se sviđa kako joj to ide od ruke. Natali se ni sada ne nalazi u Ukrajini  a povodom rata koji se tamo vodi na svom Instagramu je napisala Slava našem velikom ukrajinskom narodu. Kličko i njegova supruga imaju troje djece, najstariji je Jegor Danijel koji je završio fakultet za menadžent i planira da upiše i master.

Kćerka Elizabeta Viktorija studira u Holandiji psihologiju dok najmlađi sin Maksim ide u srednju školu u Velikoj Britaniji. Jegor je rođen u Americi i ima njihovo državljanstvo. Ono što je svima zajedničko pa je takav slučaj i sa kćerkom Kličkovog brata Vladimira iz prvog braka sa glumicom Hajden, je da se niko od njih ne nalazi u ratnom području.

Preporučujemo