EVO ŠTA NOSE ISLAMSKE ŽENE ISPOD BURKE: Odgovor je šokirao mnoge! (FOTO)

0

Trenutno cijeli svijet prati Svjetsko prvenstvo u fudbalu, a ove godine se održava u Kataru. S obzirom na to da je ovo ipak jedna od arapskih zemalja, cijeli svijet je mogao da isprati brojne njihove običaje i tradicije, a posebno kada je riječ o odjeći koju nose. Mi Vam danas otkrivamo šta zapravo žene nose i kako se odijevaju u ovakvim zemljama.

Naime, riječ je o tome da Islam nalaže kako se muškarci i žene trebaju ponašati, a pri tom i šta trebaju da nose i kako da izgledaju. Ono što je svima na oko vidljivo jeste to da su žene uvijek skoro pa u potpunosti pokrivene, njihova kosa, tijelo ali nekada i lice je skoro uvijek pokriveno. Tako na primjer u Afganistanu ženama nije dozvoljeno da se slobodno kreću, te i ako napuštaju kuću moraju da nose burku, odnosno da pokriju i svoje oči.

Ako žene to ipak ne urade, neće biti kažnjene one već njihovi muževi koji su odgovorni za njih. Ono što mnoge zanima jeste šta zapravo žene nose ispod burke. Ako se sjećate drugog dijela filma ‘’Se*s i grad’’, radnja se dešavala u Dubajiu i čak četiri glavne junakinje su se odijevale po njihovim principima.

Nosile su ispod svojih burki komade odjeće poznatih svjetskih dizajnera, ali to ipak nije tako u pravom životu. Ispod burke žene u toplim i vrelim danima nose samo donji veš, a kada nastupi jesen i zima nose haljine. Burka zapravo treba da sakrije ljepotu žene, jer žena treba da bude sređena u kući, a u javnosti da skriva ljepotu. Ostatak možete pronaći ovdje.

Preporučujemo