EVO ŠTA DA RADITE U SLUČAJU KRIZE ILI RATA! Objavljena DETALJNA UPUTSTVA građanima kako da se pripreme za CRNE DANE!

0

Nakon što je izbio ratni sukob u Ukrajini prije deset dana kada je predsjednik Rusije Vladimir Putin izdao naređenje da se započne kako je on to nazvao specijalna vojna operacija na tlu Ukrajine dok većina svijeta smatra da je on izvršio agresiju na jednu suverenu državu, došlo je do velike panike na cijeloj planeti zbog mogućnosti izbijanja svjetskog sukoba.

Čini se da su vlade zapadnih zemalja svoje državljane godinama unazad pripremale za slučaj krize ili svjetskog rata jer su još 2014. godine nakon što je izvršeno pripajanje Krima Rusiji, Litvanija, Švedska, Njemačka i mnoge druge države podigle svoju pripravnost i još tada su svojim stanovnicima dali upute kako da se pripreme za slučaj rata ili krize.

Tako je vlada Njemačke 2016. godine preporučila svojim građanima da naprave zalihe hrane i vode za najmanje deset dana a sve je sadržano u Konceptu za civilnu zaštitu  koji je imao 69 strana sa detaljnim uputama građanima kako da što lakše prebrode period moguće krize i kako da prikupe i sačuvaju dovoljne količine ne samo hrane i vode nego i lijekova i izvora energije ali i novca.

To je bilo prvi put nakon Drugog svjetskog rata da su u ovoj državi objavljena ovakva uputstva a tadašnja je opozicija optužila vladajuće da namjerno stvaraju paniku među stanovništvom. Iste godine je vlada Litvanije izdala uputstvo svojim građanima šta da rade i kako da se ponašaju u slučaju da Rusija izvrši invaziju na njihovu zemlju a švedska vlada je dvije godine kasnije na adrese svojih građana poslala uputstvo šta da rade u slučaju da se desi neka velika nesreća ili prirodna katastrofa, teroristički napad ili rat. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo