EVO KO JE U STVARI RAMZAN KADIROV: Sa tri žene izrodio DESETERO DJECE a još dvoje usvojio – Slika se sa lavovoma a u NJENOM ZAGRLJAJU je kao UMILJATO MAČE! (FOTO)

0

Od početka rata u Ukrajini vrlo se često pominje i ime lidera Čečenije Ramzana Kadirova koji je slijepo odan predsjedniku Rusije Putinu. To je posebno interesantno kada se zna da je sa svojim ocem ratovao protiv režima u Moskvi a preokret koji se desio u njegovoj glavi možemo shvatiti samo ako ga malo bolje upoznamo.

Kadirov je rođen 1976. godine u Čečeno- Ingušetskoj republici koja je tada bila u sastavu Sovjetskog saveza. Njegov otac je Ahmad Kadirov a Ramzan mu je najmlađi sin a pored njega je imao još jednog starijeg sina Zelimhana koji je preminuo 2004. godine i dvije kćerke a porodica pripada jednom od najvećih čečnskih klanova Benoju

. Ramzan je osnovnu i srednju školu završio i svom rodnom selu Centaroj koje se nalazi u Kurčalojevskom regionu a nakon toga je upisao fakultet menadžmenta. Kada je izbio Prvi čečenski rat on se zajedno sa svojim ocem pridružio separatističkim snagama 1994. godine i borio se protiv ruske vojske. Nakon završetka rata radio je kao lični tjelohranitelj svoga oca koji je bio postavljen za glavnog muftiju Ičkerije koji je protiv Rusije proglasio džihad.

Međutim zbog sve većeg uticaja vehabizma među Čečenima njih dvojica se 1999. godine stavljaju na stranu Moskve. Nakon što je na njegoovg oca izvršen atentat 2004. godine u kojem je i ubijen Ramzan postaje premijer Čečnske Republike. 2007. godine je Vladimir Putin dekretom postavio Kadirova za predsjednika Čečenije. Kadirov ima tri žene sa kojima je dobio desetoro djece i ima 6 sinova i 6 kćerki a svoju majku obožava i rado se slika u njenom zagrljaju.