EVO KAKO I ZAŠTO JE OTROVAN BIVŠI UKRAJINSKI PREDSEDNIK JUŠČENKO: Preko noći lice mu je postalo sivo i puno ožiljaka! (FOTO)

0

Dešavanja u Ukrajini su glavna vijest u svim medijima i mnogi koji nisu ni znali gdje se ova zemlja nalazi sada sa zebnjom i strahom prate šta se tamo događa. O Ukrajini se puno pisalo i govorilo kada se saznalo da je njen tadašnji predsjednik Viktor Juščenko otrovan a sve se desilo pred same predsjedničke izbore u ovoj državi 2004. godine u kojima mu je glavni protivkandidat bio Viktor Janukovič.

Juščenko je prve znakove da nešto nije u redu sa njegovim zdravljem osjetio u toku kampanje i liječio se sedmicu dana u jednoj bolnici u Beču. On je tada imao stromačne tegobe i jezive bolove u leđima a da bi ih uopšte moga podnijeti morfij su mu davali kroz kateter direktno u kičmu. Njegovo lice se potpuno izobličilo i postalo je sivo i puno ožiljaka a utvrđeno je da je otrovan diksinom.

On je tada tvrdio da ga je suparnička strana pokušala ubiti trovanjem a kao dokaz je naveo da je dan prije nego su počele njegove zdravstvene tegobe večerao sa šefom ukrajinske tajne službe koja je u stvari bivši KGB, Ihorom Smečekom. Juščenko je smatrao i da je živ samo iz jednog razloga a to je što nije pojeo i popio sve što mu je bilo posluženo a sumnjao je da je otrov bio u riži.

Njegova supruga je prva primjetila da se sa njim nešto dešava jer su mu usne imale okus metala. Istraga koja je provedena je navodno pokazala kao on nije otrovan nego je u njegovu krv koja je poslana u SAD na analizu ubačen dioskin da bi se okrivila Rusija. Nikada nije otkriveno da li  je i ko otrovao Juščenka a on je bio predsjednik Ukrajine od 2005. do 2010. godine i zaslužan je što se ova država okrenula prema zapadu i Americi.

Preporučujemo