EVO KAKO DA SMANJITE RAČUNE ZA STRUJU! Obratite pažnju na samo JEDAN UREĐAJ, troši više nego što mislite!

0

Stiže nam zima, a to znači i sezona grejanja, pa po pravilu dolaze i veći računi za struju.
Naravno da svi pokušavamo da smanjimo potrošnju električne energije što je više moguće, prema tome moramo biti racionalni priupotrebi velikih potrošaća, a to su frižideri, zamrzivači, šporeti, veš mašine i tako dalje.

Radi racinalnijeg korištenja električne energije savetujemo da naprimer planirate svoje obroke pažljivo, recimo bilo bi dobro kuvati hranu za nekoliko dana unapred, čime će se izbeći svakodnevno korištenje šporeta, takođe i mašinu za suđe ne biste trebali paliti ako nije u potpunosti puna, a što se tiče frižidera ne biste ga trebali predugo držati otvorenim, jer tako će morati utrošiti dodatnu količinu energije za hlađenje.

Takođe bi bilo lepo kada bi sijalice u domu zamenili sa štedljivim led sijalicama. Najviše pažnje bi trebalo obratiti na sitne uređaje, za koje mislimo da ne troše puno, pa tako recimo ako se računar ne koristi, trebalo bi bar monitor isključiti, jer on je najveći potrošač kod računara.

Zatim ako ne punite mobitel, punjače obavezno isključiti iz utičnice, jer oni isto kao i TV troše struju i kad su samo uključeni u utičnicu, samim tim bi mogli da uštedite 24 posto od potrošnje struje. Isto tako ako izbegavamo kupanje u kadi, gde se potroši mnogo više tople vode nego za tuširanje, a kad bi i tuširanje sveli na ispod pet minuta, ušteda i struje i vode bi bila značajna.

Preporučujemo