EVO KAKO DA PRIVUČETE SREĆU U VAŠ DOM!: Samo postavite figuricu slona na ovo mesto!

0

Svijet je veliki i postoje raznorazna vjerovanja koja su poprilično različita ali uticajna i danas. Neki vjeruju u božanstva, drugi u učenja mudraca a neki čak i u brojeve ili kako su zvijezde pozicionirane. Bilo kako bilo, treba biti otvorenog uma i naučiti ponešto o tim drugim kulturama koje su nam daleke.

Feng shui je jedno uvjerenje koje potiče iz Azije i vezuje se za raspored predmeta u nečijem domu i kako taj raspored i ti određeni predmeti utiču na sreću, zdravlje i sve ostalo vezano za ukućane. Jedna od jako važnih figura u mnogim vjerovanjima pa i Feng shui je slon. Iako nisu na našem kontinentu, slonovi su u Africi i Aziji od davnina životinje koje svi cijene i poštuju kao božanstva. Neki indijski bogovi su čak bazirani na obliku slona i igraju veliku ulogu, a slonovi se spominju i u budizmu kao simbol dostojanstva, moći, veličanstvenosti kao i prenosnici znanja.

Poželjno je imati figurice slona u kući upravo jer zrače dobrom energijom prema Feng shui uvjerenju. Dobro ih je pozicionirati na ulazu u dom i to okrenute prema vani kako bi vam služili kao zaštitnici od svakog mogućeg zla koje bi da uđe iz vanjskog svijeta u vaš prostor.

Dobro je imati i slike i ostale umjetnine u kući koje prikazuju slonove, a najbolje je imati bijelog slona na zidu jer su oni posebno poželjni i zrače tom nekom posebnom energijom koja može da oplemeni vaš dom kao i da proširi pozitivnu energiju među vama i vašim ukućanima.