EVO GDE JE I KAKO DANAS ŽIVI DRUGA ŽENA MUAMERA ZUKORLIĆA: Svi sE pitaju zašto ELMA sebe poredi sa slavnom HUREM, ona sve objasnila?! (FOTO)

0

Prije nekoliko mjeseci je muftija Muamer Zukorlić iznenada preminuo a nakon što mu je pozlilo dok je držao predavanje na fakultetu u Noovm Pazaru. On je imao dvije žene kako mu to dopušta šerijatski zakon  a javnosti je bila poznata druga Elma koja je i uspješna poslovna žena u ovom gradu.

Elma Elfić Zukorlić je pokojnom muftiji rodila četvero djece a od smrti svog supruga se jako rijetko oglašava u javnosti. Međutim njena nedavna objava na društvenoj mreži Instagram je mnoge zaitrigirala a napisala je sljedeće: „I tako kroz istoriju, imena žena vremenom su se menjala: Ajša, Hurem, Košem… Na kraju njihova imena i vreme u kojem su živele postala su nebitna. Bitno je da su bile žene koje je trebalo zaboraviti jer su bile voljene, poštovane, uticajne; čija su mišljenja vrednovana, a koje su iznad svega bile odani prijatelji svojim vladarima. Jedno im je zajedničko – pokušali su da ih izbrišu iz istorije, međutim, o njima se i dalje piše i govori u 21. veku…

Ona je uz ovu objavu stavila i svoju fotografiju koja je nastala u Istanbulu na lokaciji Topkapi koja je bila mjesto u kojem su živjele sultanove žene. Oni koji bolje poznaju situaciju u Novom Pazaru smatraju da se ova nejna objava tiče činjenice da njenog imena nema na listi za parlamentarne izbore u stranci koju je muftija osnovao a koja sada nosi naziv Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usam Zukorlić.

Kao što se iz naziva može vidjeti stranku sada predvodi muftijin sin kojeg je on dobio u braku sa svojom prvom legitimnom ženom. Javnost ne čudi mnogo što je Elma sebe uporedila sa Hurem jer je prije nekoliko godina muftija sebe poredio sa Sulejmanom Veličanstvenim. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo