Ema (25) se zaljubila u ZATVORENIKA kojeg je čuvala, pa razvila BIZNIS: Onda je sve pošlo naopako!

0

Iako policija i drugi državni organi postoje u teoriji da nas čine bezbjednima i da svijet zbog njih bude bolje mjesto, to u praksi često nije tako. Korumpirani službenici i policajci nisu ništa novo i često smatraju da mogu uzeti više novca ako u tajnosti sarađuju sa kriminalcima i zatvorenicima.

To je pomislila i mlada Emma Johnson iz Velike Britanije koja je uhapšena sa dvadeset i pet godina nakon što se saznalo da je upala u ljubavnu vezu sa zatvorenikom Marcusom Solomonom s kojim je krijumčarila mobilne telefone i zarađivala ozbiljan novac. Ono što je tu šokantno je to što je ona zatvorska službenica. Zatvorski službenici su u svakodnevnom dodiru sa zatvorenicima, pa nije ni čudo da se dese ovakve stvari. Marcus i Emma su sklopili neki vid saradnje odmah u početku i dobro su se uštimali. Hiljade i hiljade funti su zaradili preko krijumčarenih telefona, ali su kasnije uhvaćeni.

Emma je koristila svoju poziciju da upozori Marcusa na sve moguće pretrese ćelija, a ona je radila izvana i stavljala novac na svoj bankovni račun. Plan se raspao kad je otkriven krijumčareni telefon kod drugog zatvorenika i kasnije su ušli u trag njima dvoma kad su našli konverzaciju preko poruka.

Jasno se vidjelo da je Emma svjesno učestvovala u svemu ovome i osuđena je na skromnih petnaest mjeseci zatvora kao primjer drugim zatvorskim službenicima koji svoj posao rade nečasno. Marcusu je dosuđeno još trinaest mjeseci zatvora i premješten je u drugi zatvor da ne bi bio blizu svoje ljubavnice Emme.

 

 

 

Preporučujemo