DŽEJEVA ANDRIJANA PRVI PUT NAKON NJEGOVE SMRTI PROGOVORILA: ” Tri-četiri dana pred smrt on se ponašao čudno, A ONDA…”

0

Dugogodišnja saradnica i prijateljica pokojnog pjevača Džeja Ramadanovskog, Andrijana Tomanić, koja je posljednjih godina i živjela sa njim je po prvi puta od smrti dala izjavu za medije i opisala je kako su izgledali pjevačevi posljednji dani. Ona je i opisala trenutak kada ga je pronašla mrtvog, kada se vratila u stan iz prodavnice: “Džej je uvijek bio vrtiguz, volio je kafiće i izlaske, njega je ova korona udavila. Pola Dorćola i veliki broj njegovih bliskih prijatelja bilo je zaraženo virusom. Kćerka Ana i Marija su ga opominjale da čuva zdravlje zbog toga što je operisao srce, pa je tek tada počeo da pazi. Poslije nije nigdje više izlazio”, ali je dodala da je primijetila da se Džej, tri- četiri dana prije smrti pomalo čudno ponašao, ali ništa nije ukazivalo da će se desiti ono najgore pa je otkrila i ove stvari::

“Kad se prisjetim kako je Džej proveo posljednje dane života, sve mi ukazuje na to kao da se od svega i svakoga opraštao. Nije više imao onu prepoznatljivu energiju. Obično kad leži ili sjedi, pusti neku muziku. On za to vrijeme hvata melodije ili zviždi. Nekako je bio tih tih dana. Mnogo je kašljao, pa sam mu donijela matičnu mliječ. Pitala sam ga da slučajno nije negdje zakačio korona virus, ali mi je rekao: “Ma nisam, možda sam se prehladio”– ispričala je Andrijana, te je opisala trenutak kada ga je pronašla mrtvog:

“Počnem da ga dozivam, on ništa, a nije se ukrutio, nije bio ni hladan. Dozivala sam ga, ali nije bilo nikakvog odgovora. Odmah sam pozvala Hitnu pomoć i počela sam da lupam na prva vrata u komšiluku. Kada su došli, reanimirali su ga, davali mu adrenalin, ali nisu ništa uspjeli. Srce mu je jednostavno stalo.”

 

Preporučujemo