DRAMA kod Bujanovca: Muškarca ujela NAJOTROVNIJA zmija u Srbiji, a njegov potez ŠOKIRAO sve! (FOTO)

0

Sa dolaskom lijepog i toplog vremena budi se cijela priroda i između ostalih i zmije izlaze iz svojih skrovišta i nije rijedak slučaj da ih vidimo i u gradovima. Na našem području na sreću n e posrtoji puno otrovnica mada nije prijatno ni kada vas ujede zmija koja vas ne može usmrtiti a ovaj čovjek koji je imao tu nesreću da ga ujede poskok jedna od dvije otrovne zmije u ovom podneblju je svojim postupkom šokirao sve.

Naime  čovjek se javio u službu hitne pomoći u Bujanovcu koji su ga nakon što su mu ukazali pomoć prebacili u bolnicu u Vranju. On  je porijeklom iz sela Samoljice pored Bujanovca a  dugi niz godina živi i radi u Švajcarskoj i ima njihovo državljanstvo a za ruku ujela zmija dok je odmor provodio u svom rodnom kraju.

Radilo se ni manje ni više nego o poskoku koji je najotrovnija zmija u našem podneblju a on je nakon toga uradio nešto šokantno. Naime zmiju koja ga je ujela za prst je uspio i da uhvati i donio je sa sbom u dom zdravlja što  je potvrdio i medicinski tehničar Saša Arsić. Kada su vidjeli o kojoj je zmiji riječ odmah su reagovali i pacijenta koj je star 60 godina su uputili u bolnicu u Vranju.

Prema njegovim riječima čovjek je vidio zmiju u svom dvorištu i ne znajući o kojoj se vrsti radi želio je da je uhvati i vrati u prirodu. Ona ga je tada ujela za prst a on je ponio sa sobom u dom zdravlja a Saša je nakon svega lično pustio u šumi. Inače otrov poskoka izaziva nekrozu tkiva i uništava trombocite što može izazvati unutrašnje krvarenje i smrt.