Dragana Katić plače kao kiša ZBOG SINA: “Zauvek ću ga čekati, iako znam da neće doći – Otišlo je moje zlato u bolje..”

0

Na ovim prostorima odavno postoje raznorazni problemi i konflikti koji su pomalo nerealni. Južnoslavenski narodi su rijetko bili ujedinjeni, a kada jesu, zajedno su postigli jako velike ciljeve i stvorili naprednu državu Jugoslaviju. Danas nakon raspada te države živimo u nepodnošljivim uvjetima i nastavljamo da sebi pravimo problem ističući neke nebitne razlike.

Zbog ovog i mnogih drugih sociopolitičkih problema, mladi ljudi koji su itekako inteligentni, vrijedni i kreativni moraju da napuštaju rodni Balkan i traže sreću drugdje. Jednostavno ne cijenimo mlade ljude dovoljno da im pružimo bolje uvjete, pa je tipično od njih da traže dom i posao u Njemačkoj i šire. Ovo se dešava ne samo u siromašnijim porodicama, kojih je mnogo na Balkanu, već i u dobrostojećim porodicama ili bar u domaćinstvima gdje je makar jedan od roditelja jako uspješan. Ovo je doživila i čuvena Dragana Katić, elegantna i omiljena voditeljica emisije “Nikad nije kasno” čiji je sin uradio ovako nešto.

Naime, njen odrasli sin Boban je studirao jedno vrijeme u Njemačkoj kao mnogi mladi iz južnoslavenskih zemalja i on je tamo odlučio da živi i radi bez povratka u zaostalu Srbiju. To Draganu mnogo rastužuje jer će joj sin mnogo nedostajati i neće joj dolaziti kao što je prije.

Plakala je zbog ovog u javnosti, a otkrila je da iako žali za tim što neće svog sina Bobana često viđati, i dalje je svjesna da mu je puno bolje vani na Zapadu nego ovde u državi koja je u mnogim problemima koji nikako da se više riješe. Šta vi mislite o ovome?

 

Preporučujemo