DR ČUBRILO O KILAŽI I CELULITU: “GLEDAM ŽENE PO AUTOBUSU, SVE NOSE FLAŠICE! – Zašto se nalivate tolikom vodom!”

0

U posljednje vrijeme sve je više ljudi koji paze na svoju ishranu i vježbaju po teretanama da bi ostali vitki i zdravi. Mnogo njih nalazi na internetu svakakve savjete koje primjenjuju a nisu svi baš dobri i korisni. Doktor Dejan Čubrilo koji je profesor medicinske fizologije je gostovao u jutarnjem programu i razbio mnoge predrasude kada je u pitanju funkcionisanje našeg organizma.

On je također doveo u pitanje upravo savjete koje daju tzv. svjetski stručnjaci za zdrav život koji nude super brze dijete a koje prihvataju i slavne holivudske zvijezde a za njima i običan narod. On je rekao da čovjek ne može da jede koliko hoće i želi a i da pri tome izgleda kao maneken.

Prvo što svako od nas treba da uradi je da upozna samog sebe i vidi koje su mu slabe tačke a posebno nakon 35-e godine kada tielo ulazi u zonu starenja i mijenjaju se količine hormona i enzima. Kada je u pitanju ishrana i to je individualna stvar jer neko ne može da svari proteine ili ribu ili meso a u dijetama koje su popularne upravo ove namirnice se navode kao glavne.

Kada je u pitanju stres doktor Čubrilo smatra da je on koristan u umjerenoj količini da bi se čovjek malo razmrdao i živnuo te je u redu ako stres dnevno traje sat ili dva ali ako osoba poslije toga uživa. On je ispričao i nekoliko paradoksalnih situacija pa kaže kako mu je na primjer u ordinaciju ušla žena koja je mršava i ima manjak kilograma a cijelo tijelo joj je u celulitima. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo