DOSTA JE LAŽI, OVO JE PRAVA ISTINA O RADU NA KRUZERU: Kao u zatvoru, samo što u zatvoru imaš vremena, a evo ko NAJBOLJE PROLAZI

0

Naši prostori su zadnjih par decenija u kritičnoj situaciji – mladi odlaze u bolje države, korupcija i nepotizam vladaju i jako je teško naći dobar posao gdje vam privatnici neće popiti krv na slamku. Mnogi rade šta mogu da prežive i prehrane porodicu, a jedan popularan posao je rad na kruzer brodu.

Ovi brodovi prevoze bogataše u vrhunskom luksuzu širom svijeta i uvijek im trebaju radnici. Sigurno imate komšiju, prijatelja, člana porodice ili poznanika koji je radio neko vrijeme na kruzeru i rekao kako je to san snova kao u slikovnicama. Dobar novac, putovanja i upoznavanje ljudi širom svijeta su često plusevi koje navode. Jedan gospodin je odlučio da podijeli svoje iskustvo i bude sasvim iskren kad je u pitanju rad na kruzeru. Tvrdi da su to sve priče za malu djecu i da, pored par pluseva koji su navedeni, postoji toliko toga što se ne spominje, a problematično je.

Kaže da je bio uzbuđen da krene raditi na kruzeru jer je čuo toliko dobrih iskustava. Otkriva kako će vam, ukoliko nazovete agenciju koja se bavi pronalaskom radnika za kruzer, ponuditi opciju da budete pomoćni konobar ili sobar. Jako je teško ili nemoguće napredovati na neku bolju poziciju unatoč obećanjima.

Obećavaju vam plate od nekoliko hiljada eura i ogroman bakšiš, ali ovaj gospodin kaže da je to samo šarena laža. Naveo je da ima pozitivnih strana tog posla, ali je nabrojao daleko više nedostataka koje bi obeshrabrile bilo koga ko želi raditi na kruzeru. Ako vas interesuje njegova ispovijest u cijelosti, kliknite ovdje.

Preporučujemo