Došla u PATIKAMA i DRONJCIMA i rekla: Ja NEMAM PARA! Saša Popović je ovu pjevačicu digao sa dna, dugo čuvana tajna: NEĆETE VJEROVATI O KOME JE RIJEČ

0

Da ovoj pjevačici Saša Popović svojevremeno nije pružio ruku spasa, danas vjerojatno ne bi pjevali mnoge njene pjesme koje su postali hitovi. Pjevačica Indira Radić se danas može pohvaliti sa velikom i bogatom karijerom, ali sve to možda i ne bi bilo tako da joj sada već davne 1996. godine u jednom veoma kriznom trenutku u njenom životu nije pomogao šef estrade Saša Popović, koji je danas poznat kao alfa i omega Grand produkcije. Indira je prije tog susreta izdala nekoliko albuma sa ”Južnim vetrom”, a zatim je objavila i jedan album ta PGP RTS, koji je imao i jednu pjesmu koja se posebno izdvojila, a to je ”Srpkinja je mene majka rodila”.

I mada je pjesma napravila veliku uspjeh, Indira je ostala bez dinara, pa se u očaju obratila Saši Popoviću, koji je u emisiji koja je bila posvećena Indiri ispričao i ovu priču: “Indiru sam prvi put upoznao na jednoj turneji u Švajcarskoj, a prvu saradnju ostvario sa njom sada već davne 1996. godine. Došla si u produkciju Zam, onako u patikama, farmericama i rekla mi: “Da li možete vi meni nešto da uradite, ja nikakvih para nemam, ako može nešto da se uradi, uradite, ako ne, laku noć i doviđenja, ja odoh”. Ja sam ti kazao da ću ti uraditi album i da se javiš prvog septembra”

Nakon toga je Indira u suradnji sa Sašom snimila album na kojem se našao i njen veliki hit ”Krug”, a poslije toga joj se sve otvorilo, i redala je hit za hitom.

Preporučujemo