DOŠAO SAM DA TI UZMEM ŽENU, KOLIKO TRAŽIŠ ZA NJU? – Ovako je počela NAJFATALNIJA LJUBAV 20. veka! (FOTO)

0

Ljubavna romansa operske dive Marije Kalas i grčkog bogataša Aristotela Onazisa je jedna od najvećih ljubavi koja je obilejžila jedno vrijeme i o kojoj se i danas priča. Njihov odnos nije bio nimalo harmoničan i imali su blistave trenutke ali i strašne svađe koje su znale da traju vječno i koje su bile jako burne.

Njihov zajednički život je trajao skoro dvadeset godina  a sve je počelo na njegovoj jahti na kojoj se skupila tadašnja svjetska elita koja je išla na trosedmično krstarenje Mediteranom. Marija je tada bila u braku sa menadžerom Đovanijem Batistom Meneginijem koji je od nje bio stariji 30 godina dok je Onazis bio oženjen Atinom Livanos koja je bila bogata nasljednica u Grčkoj.

Iako je na krstarenju bio i Marijin muž, Onazis je bio opčinjen njenim šarmom i to je otvoreno pokazivao. Svaka njena riječ i želja su za njega bile zapovijest pa je tako kada je pomenula da voli ruže cijelu plesnu dvoranu ispunio njima. Prelomni trenutak za oboje je bio kada su se tokom putovanja zaustavili u podnožju planine Atos i sreli sa patrijarhom Atinagorom koji ih je nazvao najvećom pjevačicom i najvećim mornarem u savremenom svijetu.

Nakon završenog krstarenja Marija je odmah zatražila razvod od svog muža a on je u bijesu optužio Onazisa za slom njegovog braka. Onazis mu je kažu odgovorio u svom tipičnom maniru i pitao ga je koliko novaca želi za Mariju pet ili deset miliona. Onazis se samo jedno veče pojavio ispred kuće u kojoj je Marija živjela sa Đovanijem i hladno mu je rekao da je došao da mu uzme ženu. Ostatak pročitajte ovdje.