ĐORĐE (13) MISTERIOZNO NESTAO PRE 12 GODINA: Majka je optužena za ubistvo sina, a onda je došlo do TOTALNOG OBRTA!

0

Prije 12 godina u selu Mjilovac je nestao dječak Đorđe Andrejić koji je tada imao 13 godina a cijeli ova slučaj još uvijek nije završen. Marina, njegova majka je čak dva puta osuđena za njegovo ubistvo ali je oba puta apelacioni sud ukinuo presudu zbog nedostatka dokaza.

Cijeli slučaj je još uviejk misterija i ono što se zna je da je Đorđe kobnog dana sa svojom majkom krenuo u baštu i na putu prema njivi njih dvoje su se izgubili jer su išli kroz šumu. Marina se hodajući povrijedila motikom koju je nosila pa je nogu umotala dječakovom majicom i skinula je klompe koje su joj smetale pri hodu i nastavili su put.

Pošto je već padao mrak dječak se plašio da idu putem koji je ona izabrala a majka ga je u bijesu prema navodima optužnice udarila drškom motike od čega se on srušio na zemlju. Majka ga je nosila jedno vrijeme ali kada je shvatila da je mrtav i da ne diše ostavila ga je na zemlji i prekrila njegovo tijelo granama i lišćem. U šumi je ostala dva dana a nakon toga je došla kući i nije mužu rekla šta se desilo.

Kada je dječakov nestanak prijavljen policiji ona  je ispitana i prvo je priznala zločin da bi kasnije svoje priznanje povukla i rekla kako ga je dala pod pritiskom. Iako je dva puta osuđena za ovaj zločin u zatvoru je provela 703 dana a nakon toga je puštena zbog nedostatka dokaza. Lovci su lobanju nesretnog dječaka pronašli tri mjeseca poslije i to daleko od mjesta gdje se nalazi njiva. Ostatak tijela još uvijek nije pronađen i tačan uzrok smrti se ne može utvrditi. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo