Dopisivala sam se sa ovim vojnikom 12 meseci i slala mu novac, a kada sam majci pokazala sliku SRUŠIO MI SE SVET: Rekla mi je BOLNU istinu od koje mi se okreće želudac!

0

Od pojave interneta i društvenih mreža došlo je do promjene našeg načina života i mnogo ljudi upravo online traži i prijatelje ali i ljubav i uvelikom broju slučajeva budu prevareni i razočarani na kraju svega.

Samohrana majka Džuli Prajs je svoje iskustvo podijelila i sa medijima u Velikoj Britaniji i rekla je kako se gorko prevarila kada je povjerovala muškarcu kojeg je upoznala upravo na društvenim mežama. Ova žena koja ima 35 godina je postala žrtva prevaranta koji je strpljivo mjesecima pleo mrežu laži i zadobijao njeno povjerenje a samo zato da bi od nje izvukao novac.

Ona mu je za to vrijeme poslala više od pet hiljada funti a da bi mu kupila kartu da doleti do mjesta gdje je živjela ona je prodala i auto i televizor pa čak i bakin vjerenički prsten. Na kraju se ispostavilo da je prevarant cijelo vrijeme dok je komunicirao sa njom koristio fotografije Džonatana Ramosa koji je američki vazduhoplovac. Čovjek koji je preuzeo njegov identitet se sa Džuli dopisivao preko godinu dana a ona mu je cijelo vrijeme slala poklon kartice da bi on mogao da pristupi internetu iz, kako joj je rekao, vojne baze u Avganistanu.

Džudi je za medije rekla da se sada stidi svega ali da je dok se dopisivala sa njim čvrsto vjerovala da je on osoba sa fotografija koje joj je slao. Ona je svoju priču podijelila javno da bi na ovaj način upozorila i druge žene koje su same i ranjive i koje mogu lako upasti u istu zamku kao i ona. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo