Domaćice su poludele za ovim trikom: Nikad vam OVO ne bi palo na pamet, rešetke iz rerne nakon ovoga KAO NOVE!

0

Za ovaj dan idemo se malo posvetiti domaćicama i nekim sitnim i malim savjetima koji mogu značiti jako puno u održavanju kuhinje i materijala koji se koriste za svakodnevnu upotrebu, Danas govorimo o električnom šporetu koji se svakodnevno koristi kako za kuhanje kafe, tako i za pravljenje doručka, ručka, a rerna se koristi bar 1 do 3 puta u 7 dana. 

Svakako najmasniji i najprljaviji dio šporeta je rerna koja se mora redovno održavati, jer ako se bar malo zapusti, ona će biti masna a mast i ulje koje se nakupi unutra zna davati jako lošu aromu kada otvorite samu rernu, Domaćice zato posežu za raznim hemijskim sredstvima koje se mogu naći u marketima, a i od njih je u većini slučajeva slaba vajda. 

Zato vam mi danas donosimo jedan način održavanja same rernem kao i rešetki unutar iste, koji će nakon ovog procesa izgledati definitivno kao da su nove i tek kupljene u prodavnici. Sve što trebate uraditi jeste izvaditi rešetku iz rerne, i jednu posudu za led iz frižidera, kao i deterdžent za suđe. Unutra uspite vodu pomješanu sa deterdžentom i ostavite da se zaledi. 

Nakon sat vremna, uzmite kockice leda i trljajte rešetke, sa kojih će jako brzo da spadne sva mast i nečistoće. Ovaj trik možete iskoristiti i na posudama za kuhanje, imaćete isti efekt. 

Preporučujemo