Novo

Dolazi nam UŽAS od Februara: Regija ovo još nije vidjela: EVO šta nam se sprema

Starije generacije ne pamte zimu poput ove, jer se smatra mnogo blagom i tokom cijele zime nije skoro pa nikako bilo snijega na cijelom Balkanu.

Većina od nas su spremno dočekali vremenske prilike i jedan portal, koji je namijenjen baš vremenskim prilikama.
Ovaj vremenski obrazac će dovesti do ekstremno velikih tmeperatura a pogotovo na južnom djelu kontinenta i kako se smatra bit će petnaest stepeni toplije od normalnog, pa se zbog toga očekuje da se obični termometri dignu i do dvadeset i pet stepeni u plusu.


Zbog toga će nastati virusne infekcije, pa se zato trebamo što više čuvati od raznih prehlada i gripa.
Rezultat toga je sastavljanje dva fronta, odnosno jedan od njih se nalazi iznad južne Evrope, a drugi se proteže iznas Atlantika i sve do Sredozemlja.
Uzevši sve u obzir Balkan očekuje itekako topao period, ali također će biti pogođen i sa hladnijim vremenskim uslovima koji se smatraju da će biti već u utorak, i da će biti hladnije nego u zapadnoj Evropi.


Prvi snijeg se smatra da će da padne već do kraja iduće sedmice.
Globalno zatopljenje je pojam kojim se označava fenomen porasta prosječne temperature zraka na površini Zemlje i okeana, izmjerenog i od početka 20. vijeka, te procjene nastavka tog procesa u bližoj budućnosti.

Pojam je uveden 1980tih, kada se nauka počela intenzivnije baviti ovom pojavom.
Istraživanjem uzoraka taloga leda iz bušotina na Grenlandu i Antarktiku kao npr. sa stanice Vostok, u to je vrijeme potvrđeno da se Zemlja tokom svoje geološke prošlosti značajno zagrijavala ali i hladila, obično u cikličnom maniru.

Oglasi – Advertisement