DOKTOR FILGUD TVRDI DA JE SAMO OVO LEK ZA MRŠAVLJENJE: Otkriva i štetnosti popularnih dijeta, a jedna je posebno opasna!

0

Hrana je jako važna za naš opstanak, ali danas nažalost živimo u jako lošim vremenima po pitanju ishrane. Korporacije iz Amerike i drugih dijelova Zapada su preovladale tržištem i tjeraju nas da kupujemo hranu punu šećera da bismo se navukli na nju i jeli je pod stresom i trošili novac.

Neke firme čak potplaćuju dijetetičare i druge doktore da šire neistine kako bi više ljudi trošilo novac na njihove proizvode, pa nikad ne znamo više ni kome da vjerujemo od tih silnih stručnjaka. Danas vam otkrivamo šta kaže jedan domaći dijetetičar Saša Plećević poznat svima jednostavno pod imenom Doktor Filgud. On tvrdi kako su sve popularne dijete lažne i štetne, kao autofagija koja se zasniva na postu svaki dan u isto vrijeme koji navede vaše tijelo da troši preostale masti. Kaže da je problem i u keto dijeti gdje se ugljikohidrati eliminišu i onda tijelo traži energiju isključivo iz masti.

To bi, on tvrdi, moglo dovesti do dijabetesa i sličnih problema. Otkrio je i da detoks sokovi ne pomažu i da mogu nanijeti više štete nego koristi. Plećević kaže da je najbolji detoks piti čistu vodu i čak govori da se trebaju izbjegavati tzv. Brojsovi sokovi jer se oni daju pacijentima oboljelim od raka.

Smatra da je samo jedan tačan put do zdravijeg života i vitke linije a to su umjerenost u jedenju i dosta kretanja. Tjelovježba i ograničavanje kalorija su nam najpouzdanije metode umjesto da se osvrćemo na ekstremne režime ishrane i izgladnjivanja, ali uvijek se prvo posavjetujte s doktorom.