DOK SPAVATE IZBACUJETE PLJUVAČKU NA JASTUK?- TO NIJE SLUČAJNO, NITI BEZAZLENO- A EVO ŠTA JE U PITANJU, OTKRIVEN PRAVI RAZLOG….

0

Posao doktora je da nam uvijek daju neki koristan savjet kada je u pitanju naše zdravlje. Svakako na naš zdrav život dosta uticaja ima i san. Živimo u vremenu kada su mnogi ljudi hronično umorni i nenaspavani, pa zbog toga imaju problema sa očuvanjem mentalnog i fizičkog zdravlja. Preporuka je da se u prosjeku spava od 7 do 8 sati, jer je to potrebno za zdrav organizam.

Mnogi od nas koriste prije spavanja mobitele, laptope, koji emituju svjetlost koja dosta loše utiče na spavanje. Oni koji mogu dugo spavati znaju imati probleme zbog toga, a neki od njih su i hrkanje, kao i izbacivanje pljuvačke u snu.

Ako nakon spavanja shvatite da vam jastuk na nekim mjestima bude mokar, jer ste ta mjesta navlažili pljuvačkom, sigurno ste se zapitali koji je razlog tome. Naime, ovo može imati uzroke kao što su ova dva koja smo naveli, ali može da bude i želučana kiselina, kao i lijekovi koje uzimate prije spavanja,

Preporučujemo