Dok spavate izbacujete pIjuvačku na jastuk: Nije slučajno – evo šta je u pitanju, otkriven pravi RAZLOG!

0

Svi mi težimo ka tome da živimo što bolje i zdravije. Neki od nas se trude oko ishrane i tjelovježbe, dok drugi pokušavaju da žive život bez stresa. Ono što često zaboravimo a jako je važno je to da nam je potreban zdrav i kvalitetan san svaku noć a budemo dobro.

U današnjim vremenima je jako teško lijepo spavati. Uređaji koje konstantno koristimo nas bombarduju svjetlošću, dosta ljudi ostaje budno dokasno a neki čak pate od problema poput nesanice. Nebitno koji je uzrok lošeg sna, uvijek se treba potruditi da ga se riješite i da spavate puno bolje kako biste bili bolje. Najgore je kada vas muče neki bolovi ili tegobe ili kada se probudite i zataknete neku čudnu promjenu na tijelu ili nešto što se desilo tokom sna. Ukoliko imate problem da se svako jutro probudite okupani svojom pljuvačkom i da vam je jastuk sav skvašen, onda imate čest problem.

Lučenje pljuvačke u snu nažalost nije rijetko i mnogi se pate s ovim, a to je indikator da imate nekih drugih problema. Ukoliko imate problema sa želucem, a naročito sa želučanom kiselinom, jako su dobre šanse da ćete lučiti previše pljuvačke dok spavate i to će zauzvrat poplaviti vaš jastuk.

Ovu pojavu mogu uzrokovati i neki lijekovi koje uzimate, a u tom slučaju se morate obratiti ljekaru da vam predloži šta da radite. Alergijske reakcije također mogu izazvati ovakve abnormalne pojave, tako da uvijek otiđite doktoru ako vam se ovo dešava svaku noć dok spavate da riješite taj problem.