Savjeti Zdravlje

Diskus hernija odlazi i ne vraća se: Ovaj domaći lijek obnavlja kičmu, jača je i liječi: Brzo zapišite recept!

Sve odrasle osobu su makar jednom u životu osjetile bolove u kičmi.

Velika pogreška koju rade mnogi jeste da misle da je mirovanje potrebno da se kičma smiri ali je to ustvari veliak greška i tada ona treba najviše aktivnosti. Mirovanje može da traje najviše 48 sati a nakon toga može da dovede do kontra efekata i do pogoršanja. Ukoliko su vaši mišici neaktivni može doći i do depresije, slabljenja samih mišića, i u najgorem slučaju do zgrušavanja vena na nogama.

Prva i najvažnija stvar jeste redovno kretanje. Naravno trenutno postoje mnogi lijekovi koji će vam pomoći u smanjenju ovih bolova pa čak da ih skroz eliminišu. Pored nekih prirodnih pomagala dobra stvar jeste i masaža, ili mazanje nekih maza ili maasti na dio koji vas boli, ali u mogućnosti da bude na prirodnoj bazi. Prirodni lijekovi za bol u leđima
Glina se smatra jednim od najboljih prirodnih lijekova za leđa i ona ublažava bolove u kičmi. Osim toga dobro utiče i na bolove u zglobovima.

U medicini se također koristi u pomoći protiv mnogih bolova. Sadrži mnoge mineralne soli, aluminij, kalij, natrij, gvožđe, bakar, srebro, olovo i magnezij. Već vijekovima glina se smatra sjajnim lijekom za bolove u leđima. Kao obloga se nanosi tako što se umjesi kao hljeb sa sirćetom i sa malo vode. U tu smjesu dodajete i malo samljevene koprije ili sitno iskidane. Ta smjesa se stavlja u najlon ali ukoliko ga nemate obična krpa će poslužiti. Bolno mjesto prvo namažite maslinovim uljem a zatim stavite oblogu. Ovo radite svih sedam dana u sedmici kako bi bol prestala.

Ostatak teskta pročitajte OVDJE.

Oglasi – Advertisement