Direktorica škole tukla učenicu DASKOM, majka sve snimala: Morala sam, ne biste mi vjerovali.. (VIDEO)

0

Nastao je totalni haos u osnovnoj školi u Clewistonu, kada je direktorica škole snimljena kako udara uplakanu učenicu od samo 16 godina i to koristeći široku palicu. Sve ovo je snimala jedna majka koja je pratila šokantnu scenu, a zanijemila je kada je ušla u učionicu i ugledala direktoricu kao i zaposlenicu kako drži dijete dok je udara direktorica.

Svemu ovome je svjedočila zaprepašćena majka djevojčice koja je cijeli slučaj prijavila policiji, nakon što je snimila dokaz u osnovnoj školi u okrugu Hendry na Floridi.

Majka je za medije izjavila da su je pozvali u školu nakon što je navodno njezina kćerka uništila školski kompjuter. Isprva nije znala o čemu se radi dok nije otišla 13. aprila u školu da plati kaznu u iznosu od 50 dolara. U uredu direktorice je zatekla svoju kćerku, dok je učenicu direktorica palicom udarala po zadnjici.

U Floridi je inače i dalje dopušteno fizičko kažnjavanje u školana, ali je u okrugu Hendry-a ta praksa zabranjena. Advokat kojeg je majka djevojčice angažovala, kaže da se slučaj istražuje i da je moguća tužba, a vjerovatno će se tužiti i još jedna zaposlenica koja se vidi na snimci, koja drži djevojčicu dok je direktorica udara. Ona je trebala biti tamo kako bi majci prevela šta se dešava, ali to nije uradila.

Osim Floride, čak je i u 19 zemalja SAD-a dopušteno isto fizičko kažnjavanje u školama. Nakon ovog slučaja, ni škola kao ni direktorica koja je udarala učenicu nakon što je malehna pokvarila školski kompjuter, nisu željeli da komentarišu ovaj događaj.

Preporučujemo