DESA U SMEĆU NAŠLA 3.200€, ROLEKS I ZLATO: Šokiraćete se kad čujete šta sve Srbi bacaju!

0

U našoj regiji je ekonomska situacija jako loša već duži niz godina i postala je uobičajena slika da ljudi  preturaju po kontejnerima u potrazi za hranom ili nekim sekundarnim sirovinama koje skupljaju i nose na otkup. Dosta ljudi sakuplja otpad i na deponijama smeća a kako sami kažu nađe se tu svašta.

Ponekda se desi da pronađu stvari koje neko zabunom baci pa je jedna od njih Deanka iz Noovg Gradišta ispričala kako su jednom prilikom pronašli u tegli 3.200 eura koje je neko vjerovatno zabunom bacio sa snopom uvelih ruža i lijekovima. Oni su tu teglu kaže šutirali skoro mjesec dana dok je njen brat na kraju nije otvorio i onda su imali šta i da vide.

Ona je jednom prilikom pronašla zlatni prsten za koji je dobila sedam hiljada dinara dok je njen muž pronašao lančić koji je vrijedio tri puta više. Desanka koja ima nešto preko trideset godina je ispričala da se cijela nejna porodica bavi sakupljanjem sekundarnih sirovima i na deponiji su svaki dan osim nedelje i Božića i Uskrsa. Jednom prilikom su našli i Rolex sat za koji su dobili 750 eura i od tog novca su kupili auto da bi njime dolazili na deponiju i na taj način izbjegavaju ljude koji ih osuđuju zbog ovoga čime se bave.

Kada se desi da nađu novac ili neku vrijednost od tog novca uglavnom vraćaju dugove u prodavnici hrane gdje uzimaju hljeb i mlijeko svojoj djeci. Oni na deponiji provedu i po 12 sati na dan i posao je jako težak a ustaju svako jutro iu pet a od šest sati počinju da rade. Dnevnice koje dobijaju nisu velike ali od njih žive oni i njihova djeca. Ostatak pročitajte ovdje.