DAVALA ŠAKOM I KAPOM, NJEGOVU IZDAJU NIKADA NIJE PREBOLELA: Život čuvene BOŽEN je i dan danas MISTERIJA!

0

Na našim prostorima je rođeno i odraslo mnogo talentovanih i inteligentnih ljudi i to je i danas slučaj, mada se mladima ne nude skoro nikakve prilike da izoštre znanja i vještine kao ni da nađu posao. Među raznim naučnicima, pjevačima, glumcima, sportistima i ostalima, bilo je i ličnosti kao što je Božen Žumbor.

Rođena u Hrvatskoj, Božen se oduvijek interesovala za hemiju i preparate, pa se bavila ljekovitim biljkama i bila odličan student. U Jugoslaviji je živjela s bakom do svoje dvanaeste godine pa je kasnije otišla u Rotterdam u Holandiji gdje se pridružila roditeljima. Ponovo je došla u Jugoslaviju 1982. godine.

Bila je fascinirana svojom rodnom državom i tu je ostala i nastavila svoja istraživanja. Kad je došlo vrijeme da osnuje svoju firmu, došlo je do nepovoljnih eskalacija na Balkanu. Firma “Božen Cosmetics” je osnovana 1991. godine kada je krenuo tragični i krvavi rat na Balkanu kojim se raspala Jugoslavija. Pored toga, bivše jugoslovenske republike su se patile sa inflacijom i nestašicama pa je Božen imala jako mnogo problema sa svojom firmom, ali vremenom je to postala jaka kompanija koja je i danas itekako aktivna iako Božen već neko vrijeme nije više s nama, a njen život i dalje fascinira.

Od mnogih njenih dostignuća i problema se mogu istaći borba za osnivanje firme, utaja poreza, bogatstvo, druženje sa estradnim ličnostima i mnoga druga, a ako vas sve to interesuje i želite znati više o čuvenoj kozmetičkoj legendi po imenu Božen Žumbor koja je itekako ostavila svoj trag, kliknite ovdje. Šta vi mislite o ovome?

Preporučujemo