DA SE SMRZNEŠ! – Oni su se probudili iz kome i sve OPISALI!: ” Bio sam uveren da su u moj krevet stavili mrtvo telo…”

0

Koma je jedan od najneobičnijih fenomena medicine – tijelo se jednostavno ugasi kao da spavate, ali vaša svijest može a i ne mora biti aktivna. Neki su opisali to stanje poput sna, dok su drugi rekli da su čuli i osjetili sve oko sebe, a neki su imali i čudne snove i vizije.

Vjerovatno je najgore iskustvo kad je osoba godinama u komi pa se samo probudi nakon svega i vidi koliko je vremena prošlo i koliko se svijet oko njih izmijenio. Danas vam donosimo nekoliko priča ljudi koji su se probudili iz kome, pa ako vas je to ikad zanimalo, čitajte dalje. Jedan čovjek je otkrio da je pao u komu tokom liječenja raka. Koma je bila inducirana kako bi operacija prošla lakše jer je bila komplikovana i tri dana je proveo u tom neobičnom stanju. Kaže da nije čuo ništa oko sebe ali da je provodio vrijeme s pokojnim bratom blizancem na osunčanoj livadi.

Drugi pacijent je otkrio da je pao u dvomjesečnu komu nakon saobraćajne nesreće što je jako često. Ovaj pacijent se sporo budio i postepeno, a otkucaji srca su mu se mijenjali kad su njegovi posjetioci gledali utakmicu npr. Vremenom je otvorio jedno oko, pa drugo i krenuo da se kreće polako.

Fascinantno je kako čovjekovo tijelo funkcioniše u ovakvim kobnim stanjima i trenucima, ali očito je da smo sposobni da se oporavimo od bilo čega pa i stanja bliskom smrti. Ukoliko želite čuti još ovih priča od kojih je svaka zapanjujuća za sebe, čitajte ovdje.