DA LI ZNATE KOJE JE PRAVO IME ANE BEKUTE?! Već 37 godina ga ne koristi na estradi, NEMA VEZE sa njenim PSEUDONIMOM!

0

Iako je domaćom scenom prošlo mnogo imena kad je u pitanju zabavna i narodna muzika, malo ko se proslavio i ostavio trag kao pjevačica Ana Bekuta koja je i danas aktuelna. Ova je čuvena pjevačica velika zvijezda i danas i takmiči se sa mlađim djevojkama svojim fizičkim izgledom koji je dobar za njene godine.

Ono što mnogi mlađi slušaoci a možda i stariji ne znaju o ovoj čuvenoj pjevačici je to da je Ana Bekuta zapravo imala drugačije ime nekad i prije trideset i više godina ga je promijenila. Priznala je da joj je umjetničko ime Ana Bekuta pomoglo da se probije jer je zvučno. Rođena je kao Nadežda Polić i svoje umjetničko ime je preuzela od svoje grupe u kojoj je započela karijeru. Ta grupa se zvala Anabe, a pomoglo joj je umjetničko ime jer je tad bar još jedno tri Nade pokušalo da se probije na toj sceni.

Nada Polić je postala Ana Bekuta također nakon što je poslušala savjet kompozitora Predraga Vukovića Vukasa koji joj je rekao da će joj to biti dobar potez. Čini se da je Vukas bio upravu i Ana Bekuta već više od trideset godina koristi ovo slavno ime u svojim dokumentima.

Smatra da je mogla postati i veliki hit i sa svojim imenom Nada Polić, ali Ana Bekuta je više pamtljivo i svakako dobar marketinški potez za gradnju imidža. Vjerovatno je mnogima teško zamisliti ovu slavnu pjevačicu sa njenim prvobitnim imenom jer je svi zovemo drugačije cijeli život, što pokazuje koliko joj umjetničko ime pristaje.

 

 

Preporučujemo